Insulele grecești Bucătăria grecească Cele mai frumoase plaje Istorie Principalele atractii turistice Grecia
Apartamente Camere Hoteluri Vile Campinguri Rent a Car Inchiriere Yacht Restaurante Alte
thumb_thumb_thumb_hotel les lazaristes2.gif gotov3.gif thumb_kaldera-santorini.gif thumb_thumb_hotel les lazaristes2.gif argostoli - kefalonia .jpeg
sikia.gif lefkada island-greece.gif olympiada-halkidiki.gif

Puncte de atractie


• Exploreaza Atena. Începeți cu Acropole, Parthenon, care este acasa, la secolul V î.e.n., apoi defilați în jos pentru a antica Agora, odată centrul civile, politic si comercial al Atenei. Nu ratați Muzeul Național de Arheologie, umplut cu statui de marmură antice, bijuterii și ceramică.
 
• Excursie rapid la Olympia, locul de nastere al Jocurilor Olimpice, care a avut loc aici între secolele VIII și IV î.e.n. Explorează locul și apoi mergeţi ȋn Muzeul de Arheologie și Muzeul de apropiere a Jocurilor Olimpice.

• Descoperiti peisajul de neuitat de la Meteora, șase mănăstiri medievale, construite pe varfuri bizare, stâncoase. Pentru a mănăstirii, care a fost odata un total de 24, uneori folosind serviciile trage sosit, dar acum scări sunt săpată în stâncă.

• Nu ratati Salonic, al doilea mare oraș din Grecia. Acolo se află un excelent Salonic Muzeul de Arheologie, care expune statui antice din marmura si bijuterii de aur de la zona din Macedonia. Lui biserici bizantine frumoase sunt listate pe Mondial UNESCO Fundației.
 
• Exploreaza ruinele trântit din Cnossos, 3000 de ani minoica palat pictat, leagănul civilizației europene, cel mai devreme. Săpăturile din acest oraș sunt expuse la Muzeul Arheologic din orasul din apropiere de Port, în stil venețian din Heraklion, Creta.
 
• Vizitează orașele din Santorini Thira Oja și vopsite în alb, construit pe o stâncă cu vedere spre caldera, o depresiune circulara in mare creata atunci cand o eruptie vulcanica a izbucnit în centrul insulei in jurul anului 1600 î.e.n. Asteptati-va un frumos apus de soare, plaje cu nisip negru, hoteluri, buticuri și preparate gastronomice.

• Dați-vă la o priză în Mykonos, faimos pentru viaţa de noapte plină de hedonistă. Atragerea Jet Set și mai ales comunitatea gay, Mykonos oferă camere fermecătoare alb mic, clădirii pătrate, tipică pentru Cicladelor, restaurante cochete, baruri la modă, cluburi de noapte pe mare, plus o pereche de mici hoteluri de lux.
 
• Descoperiţi de orașul Rhodos. Oras aglomerat vechi este situat pe o fortareata impunerea al Cavalerilor Sf. Ioan din secolul al XIV-lea, în timpul cruciadelor. Vizitaţi Palatul gotic marilor maeştri, plus câţiva geamiilor și baie turcească din secolul al 16-lea (baie turceasca), care a fost construit de Otomani.

• Descoperiţi Delphi, pentru care Grecii credeau că sunt centrul lumii. Acest complex de fascinant religioase păgâne, situat într-un deal frumos, inclusiv temple clasice, un teatru si un stadion. Multe descoperiri au fost expuse la Muzeul Arheologic din Delphi excelent.

• Admirati fostul oras-stat, antic Corint, odata renumit pentru bogatie, eleganta si nemurirea. Exploreaza temple sale și teatru, apoi mergeţi la un muzeu din apropiere. De asemenea, în apropiere antic Corint, o cetate foarte mare pe un deal care are o combinatie de elemente Bizantine, Venețiene și Otomane.

• Vizitati comoara găsit – Micene. Aceasta cetate se află pe varful unui deal, înconjurat de ziduri ciclopice a fost capital puternic de Micenii. Comori în aur, inclusiv "masca lui Agamemnon" se găsește aici.
Deși atracțiile turistice ale țării, cum ar fi Grecia, nu se poate menționa, cu toate acestea, am selectat cele mai cunoscute.

 

ATENA

Capital şi capital mai vechi ȋn lumii occidentale. Orasul are multe cladiri din perioada clasică, care este de la Acropolis din cele mai vechi timpuri a fost centrul Atenei.


 
ACROPOLIS

Este situat pe deal pe 156 de metri, care a fost odata cea mai bună poziție din care să se apere împotriva dușmanilor potențiali. Numele său înseamnă "oraș în partea de sus" și timp de secole a fost resedinta regilor din oraș și centrul religios al Atenei. Pentru Acropolis se spune ca este monumentul cel mai perfect de pe pamant și mulți spun că a fost locuită încă ȋn secolul al 3-lea î.e.n
Ceea ce vedem astăzi sunt ramasitele culturii miceniene de la al 13-lea î.n.e. Din acel moment au ramas temple, palate vaste, zidurile orasului, teatre, morminte, statui și multe alte valori istorice.

La intrarea în oraș este templul zeiței victoriei - Niki, abordarea monumentala Propilee, cel mai faimos templu Parthenonul din lume (construită între anii 447 și 432 î.n.e.), dedicat zeiței Atena, în care el a fost de 12 de metri statuie inalta de Athena din aur si fildes. Statuia a fost creat de Phidias renumit sculptor.
Mai jos este sanctuarul religios de Escualp și tetarul de Dionys în care au loc de două ori pe an  festivaluri în cazul în care cele mai bune premii au fost acordate scriitor, interpret și drama. Există, de asemenea, un teatru roman al lui Herod Attica, și la est de Acropole este templul lui Zeus (cel mai mare din Grecia) și stadionul din 1896. î.n.e.

 

PLAKA

Cea mai veche sfert din oraș care a fost locuită ȋn continuare. Acolo sunt restaurante taverne tradiționale grecești, care au guvernat mirosuri de mâncare bună, sună de sirtaki, cluburi de noapte, baruri, piețe, magazine de suveniruri, monumente...

 

GLIFADA

Centrul Atenei, cu numeroase restaurante, baruri și cluburi.

 

DELOS

Mare insula (4 km), în Ciclade, unul dintre centru religios cel mai important al Ionienii, locul de nastere al lui Apollo și Artemis. Există multe ruine ale templului lui Apollo și Artemis, Agora romană și altele.

 

DELFI

La acest loc este, conform legendei, un vultur două drumuri pe care Zeus eliberat din părți opuse ale lumii traversat cerul. Situat pe un deal de mai sus Parnassus, în Grecia antică au fost centrul de respect pentru Apollo Dumnezeu.
Există faimoasa prezirea lui Apollo, templul lui, atenian de trezorerie și alte clădiri sacre, care sunt situate de-a lungul drumului lumea a dus la templul lui Apollo.

 

EPIDAURUS

Oraș antic din Golful Saronic, în Peloponez, cu un zeu templul lui Asclepius de medicina, stadionul antic și a salvat teatrul din 4 lea î.n.e. ( clădirie cea mai acustica ȋn lume) pentru 30.000 de spectatori.

 

THESSALONIKI

Inițial Thessaloniki, portul și centrul economie nordul Greciei, locul cu multe biserici creștine din timpurii Bizantinei şi Imperiul Otoman (Turnul Alb, Arcul lui Galeriu victorii ...).

 

SAMOS

Insula din Marea Egee, la 2 km de Asia Mică, unul dintr-o serie grec-turistic Mecca. Vinurile locale sunt de renume mondial (Papa Ioan Paul al II-lea bea dulce muscat de la Samos). Insula are o istorie bogată, iar locuitorii săi cele mai renumite au fost filozof și astronom Pitagora și Aristarh matematician, primul care a stabilit că pământul se învârte în jurul soarelui. Pythagorion și Kokkari celebru fiind stațiune locală. În Pythagorin se află locuri arheologice, cum ar fi resturi de la zidurile orașului, templul zeiței Herei şi tunnel lui Eupalin precum și numeroase restaurante, baruri și magazine de suveniruri. Kokkari oferă o vacanță liniștită. Din Samos nu poate merge fara "magic" al lui Pitagora cupe ceramice.


 
MIKENA

Printre excavarea a unuia dintre cele mai vechi orașe grecești, capitala regelui Agamemnon se află pe deal campii lui Argolid,vizitatorii pot admira ruinele palatului regal, care a fost fortificat cu ziduri groase de șase picioare. Impresionanta sunt şi poarta Leului, construit în secolul al 13-lea  î.n.e.

 

METEORI

Un grup de mănăstiri celebre într-o poziție unică - pe vârfurile stâncoase culmi inaccesibile. De la secolul  14-lea s-au construit 24 de manastiri (4 dintre care sunt încă locuite), conțin o mare bogăție de fresce, icoane și cărți.

 

OLYMPIA

Săpături templu lui Zeus și al Herei e situat în nord-vest Peloponezului. Ȋn locul foștilor jocurilor Olimpice sunt rămășițele o sală de sport și stadionul din perioada romană.

 

SANTORINI

Insula vulcanica pitoresc în Cicladelor de Sud este una dintre minunile naturale ale Mediteranei. Santorini este situat pe vulcan stins lung-și forma insulei  nu seamănă în nici un alt insula a arhipelagului. Insula are o arhitectura distinctiv - alb-pictate case cu cupole albastre și hotelurile autentice construite in stil traditional grecesc. Insula are o istorie lungă, numeroase site-uri arheologice, și este cunoscuta pentru măgari echitatie, plaje cu nisip negru și viața de noapte de neuitat.

 

CORFU

Unul dintre cele șapte insule Ionice situate la intrarea la ușile de Otran care leagă Marea Adriatică cu mărilor Mediterană şi Ionică. Se află numai 2,5 km de Grecia și partea Albaniei și are o semnificație foarte importantă strategică. El este cunoscut ca insula greacă cea mai verde si cu cea mai multe păduri. Istoria Corfu urmam de la timpuri antice şi romane când  insula numea Kerkyra. Nume insulei de astăzi este un nume dat în Evul Mediu. Este cunoscut pentru istoria sa, cultura, golfuri smarald, apele cristaline, hoteluri de lux, plaje frumoase, înconjurate de verdeață și de vasta dealurilor acoperite cu măslini. Mulţi orași se împletesc străzi înguste, structuri Venețiene și biserici Bizantine. Mulți dintre ei s-au inspirat mulți artiști, și printre primele Shakespeare.

 

RHODES

Astazi un important centru turistic, situat în partea de sud-est a Mării Egee în apropierea coastei de sud-vest a Asiei Mici. Este cea mai mare insula de la Dodekaneze. Pe parcursul secolelor din Rhodos au avut o influență de multe culturi și civilizații. Orașul vechi a fost construit în timpul cavaleri care au fost lăsate în urmă de către arhitectura genial al perioadei pentru care Rhodes monument protejat UNESCO.
Toate atracțiile sunt situate în orașul vechi insulei: săpături, muzeul arheologic, cavaleri spital construit în stil gotic (abandonat în secolul al 16-lea, din cauza luptelor care au avut loc împotriva Turcilor).

 

KRITI

Această insulă muntoasă este insula sudic și cea mai mare in Grecia. Cu Marea Cretei margineşte la nord și pe sud cu Libia. Vai ,nelocuită loc, în partea de sud-est a insulei, este unic în Europa pentru palmieri naturale care îmbogățesc frumoasa plajă de nisip.
Cea mai mare atractie a insulei este orasul Knossos, cu săpături de palatul regelui Minos, cu curte unde au pus în scenă o luptă taur ceremonial este un labirint, care are mai mult de 800 de camere. Pe insula exista peste 800 de biserici, decorate cu fresce de la secolilor  al 5-lea și 6 lea.


ARTICOLE

Mai multe despre Grecia

Grecia este locul ideal pentru excursii cu familia. Reprezinta mult mai mult decat am invatat la scoala sau decat am admirat in fotografiile cu minunate apusuri de soare si plaje cu nisip auriu.Va asteapta vacante de neuitat alaturi de familie sau prieteni. Vizitand aceasta tara, te vei afla intr-un taram plin de culori, aflat la intersectia mai multor civilizatii. Vei simti puterea si farmecul istoriei si caldura locuitorilor acestei tari...

MAI MULT...
Geografie si clima

Ca locatie se afla in Europa de sud-est, la capatul sudic al Peninsulei Balcanice, la punctual de intalnire a trei continente: Europa, Asia si Africa. Se invecineaza la nord cu Bulgaria si Republica Macedonia, la nord-vest cu Albania, la mord-est cu Turcia, la vest cu Marea Ionica, la sud cu Marea Mediterana, iar la est cu Marea Egee. Suprafata Greciei este de 131.957 km2 si se compune din trei arii geografice principale: o parte...

MAI MULT...
Plaje in Halkidiki

Marea varietate si intinderea zonei de coasta din Halkidiki permit turistilor sa se bucure de un numar infinit de locuri unde pot inota, toate inconjurate de apa calda si limpede, de cristal. Cele trei peninsule ale Halkidiki sunt marginite de plaje mimunate, pe placut tuturor turistilor, de la cei care isi doresc sa faca plaja relaxandu-se sub razele soarelui, pana la cei care participa la sporturile de plaja si apa. Oricare va sunt...

MAI MULT...
Cultura greacă și datinile

O mare parte din tradițiile și sărbătorile care sunt celebrate astăzi în Grecia sunt religioase. Traditii si superstiţii variază de la insula la insula, de la sate spre sate și de la regiune la regiune. Aici sunt unele dintre navededeni vacanță tradițională grecească, care este încă respectate de către greci, indiferent de vârstă, până astăzi.   Sarbatoare onomastica Majoritatea Grecilor...

MAI MULT...

TOP CAZARE