Insulele grecești Bucătăria grecească Cele mai frumoase plaje Istorie Principalele atractii turistice Grecia
Apartamente Camere Hoteluri Vile Campinguri Rent a Car Inchiriere Yacht Restaurante Alte
thumb_thumb_thumb_hotel les lazaristes2.gif gotov3.gif thumb_kaldera-santorini.gif thumb_thumb_hotel les lazaristes2.gif argostoli - kefalonia .jpeg
sikia.gif lefkada island-greece.gif olympiada-halkidiki.gif

Mai multe despre Grecia

Grecia este locul ideal pentru excursii cu familia. Reprezinta mult mai mult decat am invatat la scoala sau decat am admirat in fotografiile cu minunate apusuri de soare si plaje cu nisip auriu.Va asteapta vacante de neuitat alaturi de familie sau prieteni.

Vizitand aceasta tara, te vei afla intr-un taram plin de culori, aflat la intersectia mai multor civilizatii. Vei simti puterea si farmecul istoriei si caldura locuitorilor acestei tari de basm. Alege din mulitudinea de excursii si oferte in Creta,Santorini sau Thassos.

Vei remarca o mare diversitate, contraste superbe, vei trai o adevarata calatorie in timp, in care prezentul si trecutul alterneaza in permanenta.Un sejur sau vacanta in Grecia te va relaxa si rasfata.

Una dintre destinatiile preferate pentru turistii din Romania pentru vacantele de vara in ultimii ani, este Grecia. Frumoasa tara elena ii atrage nu numai pe cei mai instariti dintre romani dar si familiile sau oamenii cu venituri medii, pentru ca agentiile de turism oferteaza anual sute de sejururi si vacante pentru toate buzunarele. In ziua de astazi preturile pentru o cazare in oricare dintre statiunile grecesti variaza intre 10 euro pe noapte locul in camera dubla la 3 stele(sau chiar mai putin daca prindeti o ofera buna), pana la 200 euro pe noapte in apartamentele de lux ale complexurilor hoteliere de 5 stele.

Fie ca alegeti sa vizitati una dintre statiunile pline de viata si de freamat de pe continent, fie ca preferati farmecul mai discret al insulelor (Corfu, Creta, Zakynthos, Rodhos sau Santorini), Grecia va fi o gazda perfecta, de ale carei surprize nu va veti satura niciodata. Pana la urma, visul oricarui calator spre exotica mediterana este sa culeaga cu mana lui o portocala din copac si sa se intinda pe nisipul fin cu un cocktail in mana. Fie ca oferta cea mai buna sa castige, iar sejurul dumneavoastra sa fie unul de vis.

Cultura si civilizatie

Grecia este de mult catalogata ca fiind leaganul civilizatiei in Europa,in capitala sa Atena avand loc o explozie culturala acum multe secole in urma.Nenumarati invatati,matematicieni,poeti,astronomi au trait si au invatat in Grecia lasandu-si mai apoi amprenta pentru generatiile urmatoare. Principalele orase care s-au ridicat in Grecia antica au fost Atena,Thebes si Sparta.

Cu o vechine de peste 4.700 de ani, civilizatia greaca pastreaza pana in ziua de azi vestigiile din perioada de aur a lui Platon, Aristotel sau Pitagora care a infiintat o scoala de numerologie si geometrie avansata in insula Creta.Muntele Athos, Partenonul, orasul medieval din Rhodos si Corfu sunt unele dintre cele mai vizitate locatii din Peninsula Balcanica.

Tara elena reprezinta un paradis al turismului cultural, o calatorie in istorie si arta.

Excursiile educationale,sejururile,vacantele, productiile teatrale, festivalurile, pelerinajele, vizitarea siturilor arheologice, monumentelor si muzeelor sunt doar o parte din ceea ce ofera aceasta tara turistilor sai.

Porneste intr-o excursie in  Grecia, pentru a intelege istoria si a admira caldura locuitorilor sai si veti cunoaste o experienta culturala de neegalat.


ARTICOLE

Mai multe despre Grecia

Grecia este locul ideal pentru excursii cu familia. Reprezinta mult mai mult decat am invatat la scoala sau decat am admirat in fotografiile cu minunate apusuri de soare si plaje cu nisip auriu.Va asteapta vacante de neuitat alaturi de familie sau prieteni. Vizitand aceasta tara, te vei afla intr-un taram plin de culori, aflat la intersectia mai multor civilizatii. Vei simti puterea si farmecul istoriei si caldura locuitorilor acestei tari...

MAI MULT...
Geografie si clima

Ca locatie se afla in Europa de sud-est, la capatul sudic al Peninsulei Balcanice, la punctual de intalnire a trei continente: Europa, Asia si Africa. Se invecineaza la nord cu Bulgaria si Republica Macedonia, la nord-vest cu Albania, la mord-est cu Turcia, la vest cu Marea Ionica, la sud cu Marea Mediterana, iar la est cu Marea Egee. Suprafata Greciei este de 131.957 km2 si se compune din trei arii geografice principale: o parte...

MAI MULT...
Plaje in Halkidiki

Marea varietate si intinderea zonei de coasta din Halkidiki permit turistilor sa se bucure de un numar infinit de locuri unde pot inota, toate inconjurate de apa calda si limpede, de cristal. Cele trei peninsule ale Halkidiki sunt marginite de plaje mimunate, pe placut tuturor turistilor, de la cei care isi doresc sa faca plaja relaxandu-se sub razele soarelui, pana la cei care participa la sporturile de plaja si apa. Oricare va sunt...

MAI MULT...
Cultura greacă și datinile

O mare parte din tradițiile și sărbătorile care sunt celebrate astăzi în Grecia sunt religioase. Traditii si superstiţii variază de la insula la insula, de la sate spre sate și de la regiune la regiune. Aici sunt unele dintre navededeni vacanță tradițională grecească, care este încă respectate de către greci, indiferent de vârstă, până astăzi.   Sarbatoare onomastica Majoritatea Grecilor...

MAI MULT...

TOP CAZARE