Insulele grecești Bucătăria grecească Cele mai frumoase plaje Istorie Principalele atractii turistice Grecia
Apartamente Camere Hoteluri Vile Campinguri Rent a Car Inchiriere Yacht Restaurante Alte
thumb_thumb_thumb_hotel les lazaristes2.gif gotov3.gif thumb_kaldera-santorini.gif thumb_thumb_hotel les lazaristes2.gif argostoli - kefalonia .jpeg
sikia.gif lefkada island-greece.gif olympiada-halkidiki.gif

Cultura greacă și datinile

O mare parte din tradițiile și sărbătorile care sunt celebrate astăzi în Grecia sunt religioase.
Traditii si superstiţii variază de la insula la insula, de la sate spre sate și de la regiune la regiune.
Aici sunt unele dintre navededeni vacanță tradițională grecească, care este încă respectate de către greci, indiferent de vârstă, până astăzi.

 

Sarbatoare onomastica

Majoritatea Grecilor a fost numit dupa un sfânt. Tradiție foarte important elen, care are loc în Grecia este că toată lumea care este numit după un sfânt sărbătorit de Biserica celebrează numele lui pe o anumită zi a anului. La cuiva "onomastica", prietenii și familia nu a participat apel și felicit (doresc o viață lungă, mulți dintre verii, etc ...), și să aducă un mic cadou. Casnică este prăjituri de casă, dulciuri și gustări.
În Grecia, ziua numele este mai important decât sărbătoarea ziua de naștere.

 

Angajament

Se obișnuiește în Grecia pentru oamenii de credință înainte de nuntă. Tânărul are să caute mâna prietenei tatălui ei.
Când toate aranjamentele pentru nunta, preotul este chemat să-i binecuvânteze pe inele de logodna si le-a pus pe degetele stanga atât bărbații, cât și femeile. Clienții care doresc o pereche nouă de "kala Ștefana" (căsnicie fericită) și "ori și Kali" (moment bun să se căsătorească ).
Acest obicei este cea mai mare parte respectată în afara Atena (Grecia Insulele și restul, în satele), care este încet dispare.

 
Căsătorie

În unele părţii ale Greciei, zestrea pregătește tanara mama, bunica și mătușa, și el este lenjerie de pat, prosoape, obiecte de artizanat, un tată tânăr sa oferit să echipeze fiica ta acasă mobilier și soțul ei ca un cadou de nuntă. Astăzi, în Atena și în alte orașe mari, mireasa nu trebuie să aibă o zestre. În ziua nuntii, mireasa este imbracata cu ajutorul unui prieten și femeia și familia ei în ascuns, pentru că aduce ghinion ca mirele sa vada mireasa inainte de ceremonie.
În timpul ceremoniei de nuntă, cel mai bun om si domnisoara de onoare (kumbaros şi kumbara) da inelele preotul, coroane (stefana) să treacă peste capetele tânăr, de trei ori, și apoi coroana. În timpul dansului Isaia (atunci când preotul ia declarat căsătoriți), oaspeții arunca orez și bomboane de migdale confiate zahăr alb (koufeta) pe o pereche nouă.
După ceremonie, cuplul a plecat de mireasă biserica și toți oaspeții le-a sărutat și le doresc "zisete" (viata lunga). Apoi se duc toți la receptie de nunta, care este, de obicei, inchiriat restaurant pentru noapte, în cazul în care se joacă, mănâncă și beau toată noaptea.
După festivitățile nou cuplu merge pe o luna de miere.

 
Botez

Zi Botezul este cea mai importantă zi din viața Ortodoxă Greacă. Sfânta Taină a Botezului se face de obicei primul an dupa nastere. Copilul se numește copilul nu are nici un nume până la botezului.
Copilul este dezbrăcat și înfășurat într-un prosop alb. Apoi, preotul a binecuvântat apa botezului și se adaugă ulei de măsline formulată de sponsori. Apoi, el a golurilor copilul de trei ori în apă sfințită, spunând orice nume (de obicei, acesta este același nume ca și bunicii, de obicei, partea tatălui). Bebelusii primesc sacramentele de la un preot care binecuvintează copilul cu "pace" într-o (ulei de măsline binecuvântat de Patriarhul) și haine pentru copii. Apoi, copilul este îmbrăcat în haine albe și preotul ia lanțul de aur cu o cruce în jurul gâtului copilului și dă primul copil Sfânta Împărtășanie.
La finalul ceremoniei, părinții, nașii saruta mainile si primirea felicitări și urări de oaspeți, "Zise întâlnire" (viata lunga pentru copil).
Ceremonia urmeaza o sarbatoare de familie la domiciliu sau un restaurant.

 
Carnaval

În Grecia, carnavalul este numit "Apokries"; include două săptămâni de sărbători, începând de duminică de alb Carnaval, și se termină cu începutul Postului Mare, care se numește "Curata luni" (Kathari Deutera). Toţi sunt mascaţi pe stradă, în baruri, aruncă de confetii colorate unul pe altul. Cele mai renumita parada carnavalui are loc în orașul Patra, unde toata lumea danseaza si beau toată noaptea și toată ziua.
Se crede că acest obicei originea în păgânism, festival antic în special în onoarea lui Dionysos, zeul vinului și sărbătoare.

 
Paști

Paștele este sărbătoarea cea mai importantă pentru Grecii, chiar mai important decât de Crăciun. Femeile vopsesc ouă în roşu, nașii cumpara pantofi noi, haine și lumânări copiii. Ȋn sat casele sunt vopsite în afara și se spală străzii. În timpul Vinerea Mare, zi de doliu, âepitete, mormântul lui Hristos, cu icoana sa, decorat cu mii de flori poartă de biserică pâna la sat, la cimitir, urmată de o procesiune lentă. La cimitir fiecare aprindă o lumânare pentru cei morți, apoi simbol al procesiune revine la biserica unde credincioșii iubesc pe Hristos pe pictograma.

În timpul nopții din Sâmbăta Sfântă (Megalo Savate), toate frumos îmbrăcat și a mers la biserică, unde liturghia se desfășoară. La scurt timp înainte de miezul nopții, preotul de pe toate luminile din biserică, simbolizând întunericul și tăcerea mormânt, la miezul nopții, luminile preotul o lumânare de la Eternal Flame, cântă "Christos Anesti" (Hristos a înviat) și oferă oamenilor flacără care sunt cel mai aproape de el. Toate flacăra reciproc, în timp ce preoții cântă cântece despre învierea lui Hristos bizantin. Apoi, toată lumea  roiese din biserica pe străzi. Clopotele bisericii de apel în mod constant, iar oamenii organizeze focuri de artificii. Oamenii vorbesc unul cu altul "Christos Anesti" corespunde cu ceea ce este "Alitos Anesti" (Adevărat a înviat).
Oamenii merg acasă și partaja cu familia pranz Paști constând din magiritse tradiționale (supă făcută din burtă miel), Curek (Paști tort) și biscuiți Paști. În ziua următoare, Duminica Paștelui, se efectuează cu familia pentru masa de prânz constând din friptura de miel (pe un scuipat), aperitive și o mulțime de vin și uzoa. Toate juca și sărbători târziu în noapte.

 
Crăciun

În Grecia, de Crăciun sărbătorește 25 Decembrie. Tradiţii de sat, care în Ajunul Crăciunului copiii din satele merg din casă în casă unde gazdele doresc toate cele bune și să cânte un cântec de Crăciun ("kalanda"), si suntem onorati bomboane sau bani. Pentru cină, care este pregătit de Crăciun caracteristic Eva "pâinea lui Hristos" ("hristopsomo"), sub formă de pâini mari de forme diferite, ale căror latra sunt, în general, decoratiuni care sunt afacerile care se ocupă cu familia. Pentru cină în Ajunul Crăciunului pentru a servi carne, carne de porc și de miel și.
Casele greci până de curând nu era obiceiul răspândit de a decora bradul de Craciun. Ce Crăciun este împodobit aproape fiecare casa din Grecia este busuioc înfășurat în jurul o cruce de lemn mici, atașat la un fir de mai sus nava de lemn cu apă sfințită. O dată pe zi, un membru al familiei, de obicei mama, înmuiați o cruce de lemn, cu busuioc în apă sfințită și a stropit toate camerele din casă.
În acest fel, spun ei, fac spiritele rele - "kilancaroi", care trăiesc în mijlocul țării, și a intrat în casă prin horn.


ARTICOLE

Mai multe despre Grecia

Grecia este locul ideal pentru excursii cu familia. Reprezinta mult mai mult decat am invatat la scoala sau decat am admirat in fotografiile cu minunate apusuri de soare si plaje cu nisip auriu.Va asteapta vacante de neuitat alaturi de familie sau prieteni. Vizitand aceasta tara, te vei afla intr-un taram plin de culori, aflat la intersectia mai multor civilizatii. Vei simti puterea si farmecul istoriei si caldura locuitorilor acestei tari...

MAI MULT...
Geografie si clima

Ca locatie se afla in Europa de sud-est, la capatul sudic al Peninsulei Balcanice, la punctual de intalnire a trei continente: Europa, Asia si Africa. Se invecineaza la nord cu Bulgaria si Republica Macedonia, la nord-vest cu Albania, la mord-est cu Turcia, la vest cu Marea Ionica, la sud cu Marea Mediterana, iar la est cu Marea Egee. Suprafata Greciei este de 131.957 km2 si se compune din trei arii geografice principale: o parte...

MAI MULT...
Plaje in Halkidiki

Marea varietate si intinderea zonei de coasta din Halkidiki permit turistilor sa se bucure de un numar infinit de locuri unde pot inota, toate inconjurate de apa calda si limpede, de cristal. Cele trei peninsule ale Halkidiki sunt marginite de plaje mimunate, pe placut tuturor turistilor, de la cei care isi doresc sa faca plaja relaxandu-se sub razele soarelui, pana la cei care participa la sporturile de plaja si apa. Oricare va sunt...

MAI MULT...
Cultura greacă și datinile

O mare parte din tradițiile și sărbătorile care sunt celebrate astăzi în Grecia sunt religioase. Traditii si superstiţii variază de la insula la insula, de la sate spre sate și de la regiune la regiune. Aici sunt unele dintre navededeni vacanță tradițională grecească, care este încă respectate de către greci, indiferent de vârstă, până astăzi.   Sarbatoare onomastica Majoritatea Grecilor...

MAI MULT...

TOP CAZARE